Agrupació Excursionista "Catalunya"

                                                                    (Foto: Rico)


A l'auditori del Museu d'Història de Catalunya es van reunir més de mig centenar de persones.

PRESENTACIÓ DE LA TRAVESSA PEL TRICENTENARI


 
La directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya,  la Senyora Marian Muro va presidir l'acte de presentació de la Travessa pel Tricentenari acompanyada a la mesa pels presidents de la Agrupació Excursionista "Catalunya" Jep Tapias el de la Federació Catalana de Turisme Eqüestre Miquel Casas i el Director del Museu d'Història de Catalunya Agustí Alcoberro.
A l'acte també hi van assistir Il·lm. Senyor Ferran Estruch, alcalde de Cardona, l'alcalde de Santa Susanna Il·lm. Senyor Joan Campolier, els  presidents de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, del Club Nàutic El Garraf, Directius del Port, del Museu Marítim, Born, Centre Cultural,  i representants del Memorial 1714 , Protecció Civil i Oficina tècnica del Tricentenari
Durant els parlaments que va iniciar el Sr. Alcoberro, con amfitrió,  va remarcar la importància de la Travessa no només pel motiu sinó pels espais pels quals transcorre una bona part d'ells escenari de diferents moments de la Guerra de 1714.
El director del Museu va aprofitar el seu torn de paraula per fer, com a destacat historiador, una síntesi dels fets  del  1714
Per la seva banda Miquel Casas va explicar com va néixer la idea i la importància que la pràctica del Turisme Eqüestre pot tenir a Catalunya no només per al Principat sinó per als visitants de fora de les nostres fronteres que ens visiten.
Per la seva banda Jep Tapias va fer referència als principis que regeixen l'AEC i que neixen en el sí de l'Orfeu Català fa 102 anys: “Excursionisme, País i Cultura”, un lema que s'ha anat transmetent de generació en generació. També remarcà la importància de la celebració del centenari de la nostra Entitat i la guinda que suposa la presència en els actes del Tricentenari.
Manuel Cabanillas de l'equip de coordinació de la Travessa pel Tricentenari va desgranar l'activitat en totes les seves fases sota la presentació d'un audiovisual en el que es mostrava no només el projecte sinó que també les accions ja realitzades.
Finalment la Directora General de Turisme, que va tancar l'acte, va recordar l'important que és la Travessa ja que transcorre per terra endins un objectiu promocional en el qual estan treballant de cara als visitants des de la Generalitat
Finalment els assistents que ho van desitjar  van visitar l'exposició 300 anys d'11 de setembre acompanyats pel Director del Museu, un privilegi al que molt pocs poden accedir.