Agrupació Excursionista "Catalunya"

Llac Nuertu (desert de Badain Jaran)
Llac Nuertu (desert de Badain Jaran)

Dijous passat, 9 de febrer de 2017, hi va haver la projecció de fotos i petita xerrada sobre el viatge pel nord-oest de la Xina, que van fer dues sòcies de l'Agrupa, l’Enriqueta Artó i la Rosa M. Soler. Després, hi va haver unes pastetes i un moscatell. Els assistents, que no eren pocs, van poder preguntar i xerrar amb l’Enriqueta i la Rosa M. i aclarir dubtes. Una vesprada interessant!

El resum de la xerrada és el següent:

El viatge va ser del 2 al 24 d’octubre de 2016.

Van ressaltar la diversitat de cultures:

 ·         Uigur a la província de Xinjiang (Turkestan Oriental).

 ·         Xinesa a les províncies de Quinhai i Gansu i a la ciutat de Xian.

 ·         Mongol a la província de Mongòlia Interior.

Cada cultura te la seva llengua, escriptura i religió diferents i també canvia l’aspecte físic de les persones. Els monuments, construccions i menjars també varien força d’una a altra zona.

Grans contrastos entre les parts modernes de les ciutats i els barris antics i pobles, en general força pobres.

A destacar:

·         Els monuments: Restes d’antigues ciutats de la Ruta de la Seda, molt destruïdes, l’últim baluard de la Gran Muralla (Jiayuguan), les Grutes de Mogao i de Mati Si  (plenes de pintures budistes), temples i museus diversos (molt interessants les mòmies de mes de 2.000 d’antiguitat de la zona del Taklamakan i el Museu d’Història de Xian).

·         Paisatges: Planes i muntanyes, formacions rocoses,  rius que es perden al desert,  les espectaculars muntanyes de colors de Zanghye Danxia i sobre tot els deserts de Taklamakan i Badain Jaran (Gobi), aquest últim amb força llacs enmig de les dunes considerades de les mes altes del mon. 

·         La ciutat de Xian i els famosos guerrers de terracota.

Un viatge ben ple de coses interessants, que ha deixat un bon record a les conferenciants i un punt d’enveja als oients.

Desert de Taklamakan
Desert de Taklamakan
Familia Uigur
Familia Ugur
Monestir de Badain Miao
Monestir de Badain Miao
Xian (Torres del Tambor i de la Campana)
Xian (Torres del Tambor i de la Campana)