Agrupació Excursionista "Catalunya"

El dissabte dia 13 d'octubre es va organitzar a nivell de tot Catalunya CIMS PER LA LLIBERTAT, una acció esportiva, solidària i reivindicativa que consistia en una ascensió simultània a 18 cims de la nostra terra i que van ser triats directament pel nostres presos, exiliats i represaliats polítics.

A l'Agrupa vam decidir anar al Castell de Montgrí, cim triat per Dolors Bassa. 

Ens trobem a Torroella de Montgrí a l'hora indicada per l'organització, i poc a poc anem enfilant cap el castell, i mai més ben dit “enfilant”, ja que la fila d'excursionistes, colles, i famílies és una línia continua que enllaça Torroella de Montgrí amb el cim i el seu castell sense deixar espais buits. Tot un espectacle. Com era d'esperar el pas és lent i amb embussos constants, però assimilats amb alegria com el dia de la Via Catalana; i com el tema és el recolzament als presos i exiliats, més que no pas una excursió habitual, doncs cap problema. Amunt plegats.

Finalitza l'acte amb un serè i encoratjador parlament dels familiars de la Dolors Bassa dins el castell. L'ambient és emotiu, admirable i digne de ser compartit.

Mentre, rebem alguns missatges de whatsapp d'altres companys de l'agrupa que estan en altres cims, i volen compartir aquests moments. Entre ells destaca el de la Mònica i en Kala des del Montsent de Pallars, que ens recorda la famosa foto de Iwo Jima.

Desfem el camí, ara de baixada, amb el convenciment que si seguim “tossudament alçats” ens en sortirem, malgrat el sentiment de saber que encara tenim presos, exiliats i represaliats polítics.

…...Llum als ulls i força al braç....

Pep Molinos