Agrupació Excursionista "Catalunya"

Nova excursió dels Dimecres al Sol, aquesta vegada a La Garrotxa. La previsió del temps era força variable, però ha acabat fent bon dia. De ruta cap a Les Preses i en sortir del tunel de Bracons, ja veiem que no hi haurà res de pluja ni boira, i la Plana d’en Bas plena de verdor amb el Canigó al fons encara cobert de neu.

Fem l’esmorzar a l’hostal Vertisol, un clàssic de Les Preses. Uns amb l'entrepà portat de casa, altres de l’hostal, i altres, doncs de casa i de l’hostal....doncs la seva envergadura ho demana..

Fem dos grups: un grup sortirà a peu des del mateix hostal, i un altre pujarà en cotxe fins l’àrea de Xenacs, per a pujar tots plegats al cim del Puig Rodó. El sender que surt del costat de l'Església ben aviat comença a guanyar desnivell, i es nota que la primavera ha entrat de ple. Els arbres i sobretot els faigs estan d’un verd intens.

A mitja pujada ens avisen pel walkie que el grup que havia de pujar en cotxe ho farà a peu, doncs la carretera d’accés està tallada. Cap problema, van pujant xino xano fins a Xenacs, i contents d’haver pogut gaudir del corriol, que malgrat pujar dret, la vegetació que l’envolta és exuberant.

A partir de Xenacs, continuem fins el Puig Rodó, immillorable mirador de la Garrotxa Volcànica. Dalt del cim una gran i exhaustiva taula d’orientació, ens permet identificar els volcans, les seves rodalies i serres properes i llunyanes. Retornem a l’àrea de Xenacs, iniciant la baixada per la carena (NNE) fins el petit Volcà del Racó, al qual li donem la volta per l’antic cràter, i gaudint del prat i petit bosquet sobre la fageda d’en Jordà. Continuem baixant pel corriol que ens porta de nou a Les Preses, i ja sense perdre temps ens entaulem de nou al Vertisol, on dinem a base d’un menú variat i complet.

Pep Molinos (27/05/2022)

Pujant a Xenacs

Pujant a Xenacs

El Canigó

La fageda

Prat al volcà del Racó

Salt del Sallent al fons

Puig Rodó

Volcà del Racó