Agrupació Excursionista "Catalunya"

Dilluns 8 de juny entrem en fase 2. Sembla que per fi podem sortir en grups de fins a 15 persones a la muntanya. Des de la secció de muntanya proposen fer el dissabte una sortida pels cingles del Bertí des de Puiggraciós. Miro el calendari i descobreixo sorprès (ja no ho recordava) que el diumenge 14 teníem programada la darrera sortida del grup de famílies. Ràpidament sondejo els ànims i veig que som uns quants amb ganes de sortir a escampar la boira. La mala sort és que els d'altres regions sanitàries no s'hi podran afegir.

Com que anem justos d'idees copiem la sortida del dissabte i l'adaptem al ritme dels petits.

Diumenge al matí ens trobem 4 famílies a Puiggraciós. Primer per pista i després per camí, anem seguint la cinglera per sota fins arribar al grau de Montmany, que amb 4 corbes ben traçades ens deixa pujar sorprenentment fins a dalt del cingle. Paradeta merescuda una mica de menjar i esbarjo pels nens. Seguim la cinglera ara ja per dalt fins a la taula de pedra on ens fem la foto de rigor, i per pista acabem d'arribar fins a Sant Pere de Bertí. Parada i fonda. Dinar, jugar, tocar el cavall i visita guiada a l'ermita. Els núvols comencen a créixer, i sense encantar-nos gaire fem via pels corriols, que passant pel Castell del Clascar, ens porten fins el Grau Mercader, on ja per pista podem baixar de la cinglera i arribar sense mullar-nos fins als cotxes.

Ha estat una bona caminada, amb bona companyia, on grans i petits ens hem pogut retrobar entre nosaltres i amb la natura després d'una bona temporada.

Bernat Ruiz