Agrupació Excursionista "Catalunya"

Campament

Ja hem finalitzat el “campament” d’estiu 2021 a Taüll. Seguim anomenant-lo campament per tradició, ja que els que participem ho fem amb autocaravanes, furgonetes, bungalows i apartaments; potser caldrà canviar el nom....o treure’ns alguns anys de sobre i tornar als orígens....

Enguany hem superat el nombre de participants d’anteriors edicions: quaranta-tres. Un nombre important tant per ubicar-nos al càmping com a les rodalies, així com per a coordinar les activitats. Hem seguit el format d’anys anteriors: reunions al vespre al peu del campanar de Sant Climent i propostes alternatives per a tots. Visites culturals, passeigs, senderismes i rutes d’alta muntanya que han omplert les expectatives.

El bon temps ens ha acompanyat quasi tots els dies, menys un en que tots estàvem escampats pel sector del refugi Ventosa i Calvell i l’embassament de Cavallers. Ningú es va salvar de la tempesta, trons, pedregada, i pluja a dojo. Tots calats com si haguéssim travessat l’embassament nedant.

Dos petits incidents han necessitat assistència mèdica: En Tello va patir un esgotament i caiguda a Cavallers, i la Mònica una petita fractura de peroné baixant del Pic Roi. La resta ferms... o fent-ho veure, doncs la mitjana d’edat no perdona.

Cal destacar les següents activitats:

Visita a San Climent de Taüll i altres esglésies romàniques de la vall; Excursió circular a l’ermita de Sant Quirc de Taüll i mirador de Coirilles; Excursió circular al Pic de Comalesbiens i Pic de la Punta Alta des de Cavallers i tornant per l’estany de la Roca i Pleta Riu Malo; Excursió al Refugi Ventosa i Calvell i estanys de Tumeneja; Pujada al Faro de Taüll; Excursió circular al Bosc de Carlat; Excursió circular al Bony de Ginebrell; Excursió a la Pica del Cerví de Durro des de Ginebrell i baixant pel Port d’Erta; Excursió a l’Estany Llong, Estany Redó i Portarró d’Espot; Circuït per Aigüestortes, Camí dels Enamorats a la vall de Sant Nicolau; Excursió als estanys del Pessó, Pic Roi i descens a Aigüestortes; Excursió circular a La Creu de Bonansa pel Mirador d’Ansuils; Monestir d’Obarra i Roda d'Isàvena; Camí de l’Aigua d’Erill la Vall a Barruera i Cardet; Excursió circular al Pic de Comaloforno des de Cavallers i descens pels estanys Gemenes i la vall de Llubriqueto;

Des d’aquestes ratlles donar les gràcies a tots pels bons moments passats i animar-vos a preparar les activitats del curs vinent.

Pep Molinos (22 a 29/08/2021)

St.Climent de Taüll

Sant Quirc de Taüll

Mirador de Coirilles

Panoràmica des del Ref.Ventosa i Calvell

Camí dels estanys de Tumeneja

Estany i agulles de Travessany

Estany de Tumeneja

Arribant al Faro de Taüll

Faro de Taüll

Erill-la-vall

Cami de l'Aigua

La Pica del Cerbí de Durro

Bony de Ginebrell

Cim Pica del Cerbí de Durro

Excursio a Aigües Tortes

Cami de la Creu de Bonansa

Creu de Bonansa

Comaloforno

Cami al Ref.Ventosa i Calvell

Arribant al Pic Roi

Pic Roi Panoràmica