Agrupació Excursionista "Catalunya"

Un total de 157 corredors (52 en la prova de 38 km. i 105 (23km.); van prendre la sortida a la localitat pallaresa de  Tírvia per a disputar la 2a Cursa per alta muntanya La Ribalera 2013, que organitza l'Agrupació Excursionista "Catalunya"

RIBALERA 38
El recorregut, especialment dur per als participants de La Ribalera 38, amb sortida i arribada a Tírvia passa, pels cims del Pic de Màniga (2,515 m,), Cuvil (2,545 m.), per abordar seguidament l'ascensió al  Salòria (2.789 m.) , sostre de la prova
El guanyador absolut va ser en Jaume Folguera Robert del Spiridon-koala's Team que va completar el recorregut, en 4h 42 min. 14 seg,, mentres  en la categoria femenina, Lola Brusau Alos (Club Excursionista UEC Anoia) ho va fer en 5h 43min. 58 seg,
El nostre consoci Bernat Ruiz Soler que amb un temps de 7h 05min. 10 seg. va entrar dins de l'horari permès, va quedar qualificat en la 44ª  posició.
En la categoria  sènior homes Ribalera 38 Ivan Olvera Baena Baena (Aemdekp Equip 100kp) va ser el més ràpid en com
pletar els 38 km. en un temps de 5h 13 min. 40 seg. Mentre a veterans la victòria va ser per Txema Ubach Barbera (AE Rialp Matxicots-Trem Runners con 5h 38min. 40 seg.

En la categoria màster (més de 50 anys) Antoni Martínez Martínez del Grup Excursionista Amics de l'Esport, va ser el més ràpid, parant el cronòmetre en 6h 24min. 27 seg.
El descens del Salòria, va ser el tram més complicat per a un bon nombre de participants, coincidint que l'escenari és idoni, amb un paisatge que un bon nombre de corredors ha qualificat de "fantàstic".

RIBALERA 23

En la prova dels 23 km, amb el sostre a la Font Negre  (2.350 m.)., Miquel Àngel Pin Jarque (Club Excursionista Rialp), amb 2h 44min. 54 seg., va ser el vencedor en homes i Eva Lamas Fernández de la Secció de Muntanya del Club Esquí La Pobla de Segur, (3h 42 min. 02 seg), va ser la més ràpida de les dones
Amb aquesta distància amb nodrida participació de socis de l'Agrupa David Martín López (2h.55min. 39seg), va se el més ràpid de l'AEC qualificant-se també: Pablo Garcia León (3h 48min.48 seg.), David Ortíz Valverde  (4h 34min, 45 seg.), Toni Masanes Surroca (4h 53min. 312 seg)m, Carles Pinto Murla (5 h. 05,mn. 56 seg.)i Jordi Estruga Chaminade (6h 07 min. 02 seg.)