Agrupació Excursionista "Catalunya"

 

 

Jordi Merino ()President FEEC), Jordi Romer (RACC),  Guillem Viladomat i Didac Lee (Alpify)

El RACC i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya van presentar l’aplicació mòbil Alpify per a la geolocalització en situacions d’emergència tan a ciutat com a muntanya.

Alpify ha desenvolupat una aplicació mòbil gratuïta de geolocalització en situacions d'emergència, i ha desenvolupat un panell de gestió perquè el servei del 112 pugui saber la posició exacta de la persona que sol·licita ajuda o es troba desapareguda. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha arribat a un acord amb Alpify per a la implantació d’aquesta eina innovadora entre el món excursionista.

Geolocalització exacta per al servei del 112

El sistema Alpify ha estat dissenyat per a la correcta geolocalització en cas d’emergència, i es presenta com una eina fonamental per reduir el temps de rescat, el nombre de víctimes i els recursos econòmics destinats per les administracions.

Fins a la implementació de l'aplicació Alpify no existia cap sistema fiable de localització per a l’acompanyament de les trucades als serveis d'emergències. Una correcta geolocalització de l'emergència és fonamental per reduir el temps de rescat i, per tant, el nombre de víctimes i els recursos econòmics destinats per les administracions.

Mitjançant Alpify, l'usuari pot fer una alerta de rescat i assenyalar-ne la posició GPS prement el botó d'emergència. També es pot activar sense necessitat de prémer el botó, la qual cosa permet al 112 conèixer la posició exacta si ho sol·liciten els cossos de seguretat.

A la propera assambles de le Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) el seu president Jordi Merino te previst proposa que al reglament de les curses oficial de la FEEC s'inclou el teléfon móbil amb aquesta aplicació.

De moment ja està operatiu en: Catalunya, Aragó, Cantàbria, País Basc, Extremadura i La Rioja.

També funciona a Andorra i en estacions d'esquí com Grandvalira i Vallnord, a Andorra; Pyrénées 2000, Saint Lary, Font Romeu, Courchevel, a França; La Leñas, a Argentina; i a altres del Kazakstan i Turquia.

 

Per a més informació i descarregar l’aplicació: www.alpify.com