Agrupació Excursionista "Catalunya"

Logo de l'App

El passat 14 de desembre, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) , en col·laboració amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya va fer la presentació de l'APP “Catalunya Offline”.

L'acte el va presidir en Jaume Masso, director de la Unitat de Delimitació Territorial i Grans Obres del ICGC; Jordi Merino, president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC); Francesc Sanahuja, president de la Fira del Llibre Turisme i Esports de Muntanya i col·laborador del ICGC i la presència de Jaume Miranda, director General del ICGC.

Aquesta aplicació per mòbils permet moure's pel Principat, prendre punts i gravar rutes amb el GPS del telèfon encara que no es tingui cobertura de dades.

La descàrrega dels mapes per l'ús fora de línia es a partir del tall de 77 unitats geogràfiques amb que es publica la versió en paper del Mapa Topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000.

Exemple de pantalla de Catalunya Offline

Sergi Anguita, cap de l’Àrea de Geotecnologies de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, va ser l'encarregat de detallar les propietats de l'aplicació a l'hora que va respondre a les consultes del centenar d'assistents a l'acte, la major part muntanyencs, entre els quals s’hi comptaven sis socis de l'Agrupa.

Des de la taula es va insistir en demanar als assistents que es fes arribar al ICGC no només els dubtes sinó també les aportacions per la millora de l'aplicació.

Enllaços per descarregar l'APP:

APP Android

APP iOS

Presentació de Catalunya Offline al ICGC