Agrupació Excursionista "Catalunya"

Baixant del cim

Aquesta és una curta excursió per Mallorca, fora del sector de la serra de Tramuntana, on es concentren la majoria de grans itineraris de l’illa, però que té unes magnífiques i àmplies panoràmiques. No en va era un dels punts de guaita estratègics de l’illa.

Aparquem el vehicle a l’ermita de La Victòria, prop del port d’Alcúdia. El nostre itinerari s’inicia pujant suaument per una pista que entre pins ens deixa veure la badia Pollença i i la península de Formentor. El camí passa prop de Sa Felguera i la Talaia Vella. Tomba cap el SW fins un ampli coll on ja podem veure el nostre objectiu.

L’itinerari, ara ja per corriol, s’enfila més costerut amb ziga-zagues, fins un grau que supera el petit cingle. Arribem a la rocallosa carena pel Portell, on passem al vessant oposat. Ara solament ens cal seguir la carena pels millors passos fins assolir el vèrtex.

Les vistes des d’aquest modest cim (457m) és impressionant sobre les badies d’Alcúdia i Pollença, la Serra de Tramuntana i l’interior de l’illa. Un punt de guaita de primer ordre per a prevenir la pirateria al sector nord de Mallorca.

El descens el fem pel mateix itinerari.

Horari total 2h,30m – Desnivell: 360m – Maig 2019

Pep Molinos

Península de Formentor
Talaia d'Alcúdia