Agrupació Excursionista "Catalunya"

Amb el company i soci Ramon Zamorano, juntament amb una colla de jubilats de l’antic Banc Popular, tots ells muntanyencs, farem una excursió al pic del Carlit. Aprofitarem que encara no ha vingut l’hivern, l’accés a la Bollosa està obert, i les previsions de la meteo són bones. La mitjana d’edat no és pas baixa, però tothom segueix en forma.

Passem el vespre i la nit a Campelles, a casa de l’Eusebi, organitzador de l’excursió, amb una sopa de farigola, amanida i truita de patates acompanyada d’un bon plat de bolets. Com no, els temes de conversa van des de la política fins a les “batalletes” viscudes a la vida laboral. A continuació en Ramon guitarra en mà, ens obsequia amb un bon recital. Bona nit.

Iniciem la ruta a les 9 del matí des del refugi del CAF a La Bollosa. El camí de pujada el fem, seguint la ruta que volta pels estanys Negre i Comassa, per cercar a l’aresta est que ve del Tossal Colomer. Els darrers metres amb alguns passos de grimpada senzilla ens situen dalt del cim. Immillorable vista a 360º, i solitud, ja que al ser octubre i laborable, som pocs els afortunats.

El retorn el fem desfent l’aresta però decantant-nos caps els estanys de Trebens, Castellà i Dugues fins arribar de nou a La Bollosa. Finalitzem amb una cervesa ben guanyada al refugi del Carlit. Satisfets de la jornada i l’excursió, ja que tot i sentir-nos en forma, qui no té un nap té una col...........però seguim!!!

09/10/2019   Pep Molinos