Agrupació Excursionista "Catalunya"

Imatge de mostra  Magnifica sortida amb espectaculars vistes de la zona del Pas de la Casa i l'Ariège, amb un descens molt recomanable, però que cal evitar dies massa calorosos atesa la seva orientació sud.

SITUACIÓ:   Ariége  (França)

DESNIVELL:  1250m.

Baixant del coll de Pimorent en direcció a Ax-Les-Thermes, una vegada passat l’encreuament del Pas de la Casa, hi ha un marcat revolt a la dreta que deixa un pàrquing interior, aquest és el punt de sortida. Després de grans nevades pot ser complicat aparcar-hi el vehicle.
 
Sortim del pàrquing flanquejant en direcció oest sense perdre gaire altura. De seguida creuem el torrent de Baladrar i avancem cap al fons de la vall de l’Ariège. Travessem una zona d’arbres de fulla caduca i trobarem una passarel•la metàl•lica on podrem creuar el riu.

Una vegada a la riba esquerra, passem pel pla de la Vaca Morta seguint la riba esquerra i al final començarem a remuntar direcció nord la carena que baixa del Cap de la Cometa del Forn, deixant a la nostra dreta la Vall de Ribalo.

Una vegada arribem al fons de la vall remuntem la pala que ens queda direcció NE i ens portarà directament a la carena de la serralada. Seguim direcció oest passant pel cap de la Cometa del Forn, baixem cap el petit coll i remuntem l’últim tram fins al cim del Roc Melé.

 

Imatge de mostra