Agrupació Excursionista "Catalunya"

Tancada per vacances de l'1 al 28 d'agost

La pujada

Avui el grup Semprepodem de la secció de Muntanya retroba les excursions amb autocar, cosa que agraïm tot i portar les mascaretes durant el viatge. Som una bona colla de vint-i cinc.

L’autocar ens deixa a Llanars, punt de partida de l’excursió i on esmorzem. El nostre itinerari comença a guanyar alçada ben aviat pel Solà D’Amunt per enfilar-se a la carena, que de Nord a Sud es desprèn del Puig Moscós i que envolta la vall de Feitús. Arribats a Les Collades, la carena va guanyant amb espais oberts i grans panoràmiques cap a La Garrotxa fins les planes de l’Empordà. Tot i contemplar les vistes hi ha qui té temps per trobar algun cep “de postal”.

Arribem al Puig Moscós, on fem un mos tot contemplant el Costabona i més enllà el massís del Canigó, que segueix emboirat.

A partir del Puig Moscós, la carena va corbant cap a ponent entre prats. Flanquegem pel sud el Puig Sistra, cim emboscat i amb poca visibilitat, per situar-nos de nou a la carena fins al coll del Pla de les Bigues. En aquest ampli coll, un petit grup enfila el GR que porta a Setcases. La resta del grup, seguim carena fins el dilatat cim de Les Agudes, el més panoràmic d’aquesta serralada.

A les Agudes, deixem de seguir la magnífica carena que hem començat a Llanars i baixem, més ben dit, ens precipitem pels prats que pel seu vessant oest van a cercar la vall del Ter. No hi ha camí, però el vocal de l’excursió en Toni Ensenyat, té clara la direcció fins a retrobar ben avall un camí transversal que ens porta a Setcases on ens retrobem tota la colla. Cerveseta ràpida ja que l’autocar té els seus horaris i feina feta amb un bon itinerari i bona companyia.

Pep Molinos (12/06/2021)

Cim del Puig Moscós

Coll del Pla de les Bigues

Seguint el GR cap a Setcases