Agrupació Excursionista "Catalunya"

La pujada

Avui el grup Semprepodem de la secció de Muntanya retroba les excursions amb autocar, cosa que agraïm tot i portar les mascaretes durant el viatge. Som una bona colla de vint-i cinc.

L’autocar ens deixa a Llanars, punt de partida de l’excursió i on esmorzem. El nostre itinerari comença a guanyar alçada ben aviat pel Solà D’Amunt per enfilar-se a la carena, que de Nord a Sud es desprèn del Puig Moscós i que envolta la vall de Feitús. Arribats a Les Collades, la carena va guanyant amb espais oberts i grans panoràmiques cap a La Garrotxa fins les planes de l’Empordà. Tot i contemplar les vistes hi ha qui té temps per trobar algun cep “de postal”.

Arribem al Puig Moscós, on fem un mos tot contemplant el Costabona i més enllà el massís del Canigó, que segueix emboirat.

A partir del Puig Moscós, la carena va corbant cap a ponent entre prats. Flanquegem pel sud el Puig Sistra, cim emboscat i amb poca visibilitat, per situar-nos de nou a la carena fins al coll del Pla de les Bigues. En aquest ampli coll, un petit grup enfila el GR que porta a Setcases. La resta del grup, seguim carena fins el dilatat cim de Les Agudes, el més panoràmic d’aquesta serralada.

A les Agudes, deixem de seguir la magnífica carena que hem començat a Llanars i baixem, més ben dit, ens precipitem pels prats que pel seu vessant oest van a cercar la vall del Ter. No hi ha camí, però el vocal de l’excursió en Toni Ensenyat, té clara la direcció fins a retrobar ben avall un camí transversal que ens porta a Setcases on ens retrobem tota la colla. Cerveseta ràpida ja que l’autocar té els seus horaris i feina feta amb un bon itinerari i bona companyia.

Pep Molinos (12/06/2021)

Cim del Puig Moscós

Coll del Pla de les Bigues

Seguint el GR cap a Setcases