Agrupació Excursionista "Catalunya"

Cami dels Empedrats

S'acaba el confinament comarcal i fugim "en estampida" de Barcelona, ja no ens queda cap sender per descobrir a Collserola.

Fem una ruta circular dedicada a l'aigua per netejar-nos de totes les tensions d'aquest any tan estrany. Primer pugem pels Empedrats, resseguint el torrent de la Font del Faig, amb parada obligada en un Bullidor de la llet, que enguany fa honor al seu nom.

Parem en el refugi de Sant Jordi per recuperar les forces després de menjar-nos 650 m de desnivell (el confinament ha passat factura).

Un cop recuperats i reagrupats, ens dirigim al Cap de la Boixassa. Un cim sovint oblidat però d'una bellesa especial: té una cara escarpada, per on pugen dos valents desafiant la gravetat i una cara amb pendent suau, recoberta de boix ataronjat pel fred i amb unes vistes excepcionals.

El grup es divideix en dos: el més nombrós baixa resseguint el torrent de Monnell passant per la cova de la Vimboca i l'altre prefereix buscar pistes més suaus.

Els ruixats d'aquesta primavera ens regalen dues últimes sorpreses: aigua a la cascada del Salt de Murcurols i la Dou del Bastareny impressionant: amb una força contagiosa per seguir endavant.

Jordi Serra (08/05/2021)

Camí dels Empedrats

El Bullidor de la llet

Refugi Sant Jordi

Descans al Refugi

Descans al Refugi

Cami al Cap de la Boixassa

Camí Cap de la Boixassa

Cim del Cap de la Boixassa

Camí de baixada

La Dou del Bastareny