Agrupació Excursionista "Catalunya"

A punt de sortir del Santuari de Queralt

Desafiant els pronòstics de fred, vent i possiblement neu, aquest dissabte 14 de gener, hem anat una bona colla de senderistes als Cingles de Queralt.

L’autocar ha pujat fins dalt al Santuari de Queralt. Abans, a la urbanització de Fumanya, un grup nombrós ha baixat del vehicle per poder-hi arribar pel Camí de les Capelles. Un camí amb bones vistes i uns 300m. de forta pujada.

Després del reagrupament, l’excursió ha continuat fent una volta circular des del Santuari fins a prop de la urbanització, tot passant pel Mirador Garreta, St. Joan, Cingles de Queralt, coll de la Mel, coll de Portet i Font Calenta. Un recorregut aproximat de 10 km. i un desnivell de +310m/-650m.

La caminada ha estat perfecta: un bon sol, un bon fred i només de tant en tant una mica de ventijol i unes tímides volves de neu. Aquesta ruta circular  pel Santuari i cingles de Queralt, amb extenses panoràmiques sobre el Berguedà, Montseny, Collsacabra, etc., transcorre per boscos, cingles i carena. Tot plegat molt recomanable!!

Val a dir que el dinar a Berga regadet amb vi o cervesa ha culminat un final de sortida encantador.

Us recomano la propera sortida. Bona gent i els Cingles de Bertí us esperen!!!

Discutint la jugada  amb el Santuari al fons

Tot pujant

 Classe de geografia

Xerrant de baixada

Inici del Camí de les Capelles