Agrupació Excursionista "Catalunya"

El passat dissabte 4 de febrer ens vam trobar una bona colla de senderistes per  fer un tram del  Camí de Ronda de la Costa Brava.

Després d’un bon esmorzar  davant del mar, a Calella de Palafrugell,  vam iniciar el recorregut de la nostra sortida. Mentres anàvem caminant s’esqueixaven els núvols i sentíem l’escalfor del sol. El mar estava mogut a causa del vent i ja era un espectacle només veure i sentir.

A mesura que anàvem caminant, Calella ens oferia una imatge de postal i molts de nosaltres vam aprofitar per a fer fotografies entre “mira que és preciós, eh?” Miràvem i admiràvem  la bellesa del camí i l’entorn.  Aquell  bosc tan divers fins a tocar d’aigua, les olors que ens van acompanyar tota l’estona: la dels pins, els eucaliptus, la marinada…

Tranquil·lament vam anar passant prop del Cap Roig, la Cala del Crit, Cap d’en Planes, Estreta, Foradada i  Poblat Ibèric fins arribar a la Platja  Castell. Aquí va ser el punt àlgid de la mini aventura.  La caminada havia transcorregut  entre 14 metres d’alçada i per la sorra, però ara havíem de travessar una riera en mig de la platja i anava tan plena que ocupava tota la sorra: fora botes o vambes i de peus a l’aigua. Però les onades eren molt altes i es trencaven amb tanta força que havíem de buscar el moment per mullar-nos menys.

Hi va haver de tot: uns descalços, d’altres calçats i xops, es clar, els més agosarats sense pantalons, unes amb mig cos a l’aigua, d’altres amb els cos sencer, en fi, d’allò més divertit i acaronats per un sol esplèndid.

Després d’eixugar-nos i riure una bona estona, vam continuar fins La Fosca on ens esperava l’autocar per portar-nos a dinar a Sant Antoni de Calonge. Aquí vam fer un bon àpat mentre comentàvem les experiències i els “futboleros “ donaven un cop d’ull al partit del Barça.

En resum, una sorpresa per a tots nosaltres que vam poder gaudir de la quietud d’aquests paratges a l’hivern fent una excursió diferent a les habituals, plena d’encant i que va ser un esclat pels sentits.

Brindo per dies com el d’ahir i us convido a continuar sortint per conèixer més el nostre petit gran País.

Marta Cavero.

Grup preparats per a la sortida
Preparats per a la sortida
Les 5 Carmes de la sortida
El club de les Carmes

 Grup baixant per una pineda

Baixant per la pineda
Roques foradades en la costa
Roques foradades
Jep mirant el mar
Contemplant Les Formigues
Villera sobre una roca rodejat d'aigua
Sucarem?
Barques en la platja
Per recordar...