Agrupació Excursionista "Catalunya"

El simbol que marca el Camí de Cavalls

Durant la setmana del 5 al 11 de març, una colla de socis vam fer estada a Menorca, amb la sortida preparada per en Josep Bou i la Francina Torrent.

Dies ben aprofitats, que ens van permetre conèixer força bé l’illa.  Teníem la possibilitat de fer caminades (més llargues o més curtes) o bé turisme.  Cada dia podíem triar l’opció més adequada, d’acord amb les preferències i/o possibilitats de cadascú.

Les caminades van ser, la majoria de dies, seguint trams del Camí de Cavalls, que envolta tota l’illa, arran de mar.   Com us podeu imaginar, les vistes eren fantàstiques: Cales sempre solitàries, al ser absolutament fora de temporada, i els trossos més interiors amb prats ben verds i florits degut a l’època de l’any i a que aquest hivern hi ha plogut bastant.

Els recorreguts amb autocar, fent turisme, també ben interessants, visitant pobles i ciutats i els nombrosos monuments prehistòrics que hi ha a l’illa i acostant-nos també a punts panoràmics de les costes i algunes cales.

A la tarda l’autocar ens recollia a tots per tornar-nos a l’hotel, on sopàvem plegats, comentant les anècdotes de cadascú durant el dia.

Cal dir també que el temps ens ha acompanyat sempre: Dies de sol i dies de núvols i també a estones vent, però la pluja no ens va molestar mai, fins al punt de que l’únic dia que va ploure una mica, érem ja dins de l’autocar de tornada a l’hotel.   Cal dir que l’últim dia de caminada fins i tot algunes (poques) agosarades es van banyar!!

Vam acabar l’estada amb un dinar conjunt amb la típica caldereta de llagosta i la pujada, amb el bus al cim del Toro, punt culminant de l’illa, amb una vista espectacular.  I d’allà ràpidament cap a l’aeroport, ben carregats amb ensaïmades, sobrassades i formatges i sobretot amb els records d’uns dies passats en bona companyia, tant dels socis com d’altres amics.

Gràcies Josep i Francina per la fantàstica organització!!

Rosa Maria Soler

Cala en Turqueta
Castell de La Mola
Far de Favàritx
Les portes de fusta d'ullastre son a tots els camins
Deixem enrera cala Torreta
Cala Pregonda
Fent camí cap a Cavalleria
Renoi quin solet!!
Cala Micó
Davant del far de l'illa de l'Aire