Agrupació Excursionista "Catalunya"

Juvenils Novembre BTT Vic a Sils

En un rampell de confiança, un impenitent escriptor va congelar en el temps la següent cita: “Aboca’t a la meva nostàlgia i explica’m què hi veus”. Un intent de compartir quelcom tan íntim, gairebé incomprensible per algú aliè: la nostàlgia. Aquesta figura recurrent en la nostra memòria, sovint perillosa, sovint dolça. Però sempre obsessiva.

Amics, em plau anunciar que jo soc un afortunat, doncs rau dins el meu cor una nostàlgia dolça com la mel. D’aquells anys entre naturalesa, amistat, aprenentatge i aventura. I m’allibera que, per sort, tots aquests records són compartits. No hi era sol. M'acompanyaven un seguit de persones que van gaudir amb mi. Érem més petits. Amb molt per descobrir. Però ja en el passat ens unia el mateix afecte que encara dura fins a dia d’avui. Ara som monitors, tots junts, de la SIJ. I compartim nostàlgia.

Ha començat una nova temporada de muntanya a la Secció Infantil i Juvenil de l’AEC. Però abans de la primera sortida i retrobar-nos amb els infants, ja feia dies que l’equip de monitors adobàvem el terreny. No només els preparatius logístics i legals necessaris per marxar a la muntanya amb la canalla, sinó també les connexions humanes, les idees, la confiança, el lleure. Elements totalment necessaris entre monitors per poder, després, transmetre als infants. Després de la primera sortida de l’any, el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, les valoracions són excel·lents. Èxit en les sortides dels cinc grups d’edat. Tant en preparació de les rutes, nivell de muntanya, organització amb les famílies, cohesió entre infants. Tot. I l’equip de monitors som els que més contents estem.

S'apropa una temporada de recuperació. Després de la pandèmia cal tornar a agafar rodatge i tornar a la línia de constància que caracteritza la SIJ. Una temporada amb molta muntanya, disciplines diferents, moltes comarques, moltes rialles, alguna bronca, però sobretot “agrupa”.

Perquè no hem d’oblidar que estem construint memòries. Els monitors recuperem records. Els infants cuinen a foc lent una família. I quan amb els anys mirin enrere, els envairà una nostàlgia gegant que seran capaços d’explicar.

Tomàs Malavia (monitor de la SIJ)

Juvenils Octubre Queralbs

Sioux Novembre Cingles de Bertí

Sioux Octubre Turó de l'Home

Trekings Octubre Serra de Montgrony

Trekkings Novembre BTT Ruta del Ferro

Txeiens Novembre Mont Caro

Txeiens Octubre Castell d'Aguilar de Segarra

Xerpes Novembre Serra de Montgrony

Xerpes Octubre Cingles de Bertí