Agrupació Excursionista "Catalunya"

La primera trescada d’aquest nou cicle que hem iniciat ha estat una matinal entre El Papiol i la Floresta. D’acord amb els objectius proposats en aquesta nova iniciativa (travessa, tren i trescada), vam sortir en tren (Renfe R4) des de diferents estacions de Barcelona, i també de l’estació de Manresa, confluint tot el grup al Papiol per començar la travessa fins a la Floresta. 

Ja d’inici vàrem començar ascendint al primer turó, el d’El Papiol, on es troba el conegut castell roquer que identifica tant a aquesta població. Sortint ja de la població de seguida vam passar per la font de can Esteve i, més endavant, prop de la font del Lleó tocant ja a l’ermita de la Salut. Des de l’ermita en un anar i tornar vam pujar fins el puig Madrona, un dels cent cims del catàleg de la FEEC.

En la segona part de la ruta vàrem seguir en bona part el GR 96 i el PR C35, tot i que un grup majoritari va preferir trescar per un camí paral·lel en “puja-baixa” per petits turons. Els dos grups ens vàrem trobar a l’entrada de la urbanització de Vallpineda per encarar el darrer tram cap a l’estació FGC de la Floresta, lloc on vam donar per acabada la trescada de 10 km.

Podeu trobar més detalls de la ruta a: Wikiloc | Ruta De El Papiol a La Floresta per dos turons, dues fonts, un castell i una ermita

Xavier Domènech (08/02/2022)