Agrupació Excursionista "Catalunya"

Pugem força carregats

Després  d’un seguit de protocols complerts i enviats a l’autoritat competent, el cim escollit “CAMBRA D’ASE”, ens comuniquen que és fora del territori català i que queda fora del circuit oficial per dur a terme l’acció per la que estàvem preparats des de feia un parell de mesos, ho teníem tot: recorregut revisat sobre el terreny, el farell, el plàstic per esmorteir la lluminositat i fins i tot un invent per a que el llum es projectés només cap el costat català, les coordenades, llocs de pas perillosos... i un bon seguit de normatives.

Ens ho rumiem força i al final decidim de complir allò que creiem que havíem de fer en un territori del nostre país. “PIT I COLLONS”

Ens trobem els quatre socis al pàrquing de l’estació d’esquí d’Eina, feia temps que cap de nosaltres feia bivac a dalt d’un cim, comencem la pujada força carregats, hem de superar quasi 900 m de desnivell i sense gaire respir tot ben dret fins arribar a la carena.

Arribat aquest punt, la vista acompanyada per la posta de sol és espectacular, al vesant dret, la vall d’Eina,  a l’altre costat les canals que pugen de San Pere dels Forcats tot ben dret i estret i nosaltres uns privilegiats per poder gaudir d'aquests moments.

Som al  cim, comencem la preparació per donar llum i visibilitat a la “VIA PIRINENCA” el sol s’amaga darrera el Carlit ho tenim tot a punt, el farell amb la còfia que l'hi hem posat sembla un assecador de cabell de perruqueria de senyores, això sí un cop encès ens comuniquen des de Puigcerdà que és el llum més visible de la zona. Comencem a sopar abans no es faci fosc.

La foscor va impregnant la vall, a dalt encara hi veiem  raigs de sol a la vegada que es van encenent els farells en els cims més propers a nosaltres.

Hi  ha un cim que no el podem veure, però sabem que també està encès, el cim de “SANT ALIS” a la cinglera del Montsec, companys de l’Agrupació també gaudeixen com nosaltres d’aquest moment i acompanyats per l’espectacle d'estels, constel·lacions.... que el cel regala en aquesta cinglera.

Ja es negra nit emocionats i embadalits gaudim de l’espectacle en silenci i acompanyats de Llums i Llibertat

Agrupació Excursionista “Catalunya”

Pere Mansilla (02/07/2022)

Carenejan

Carenejant

Muntant el farell

La posta de sol

A punt per encendre el farell

El farell encès

El farell amb la pantalla

9 Tot el grup de Sant Alís

10 El Farell de Sant Alís