Agrupació Excursionista "Catalunya"

El Cul

La proposta d’en Domènec i l’Anna per aquesta 3ª. passejada pels parcs, és un recorregut pels diferents espais de l’anomenat Parc del Litoral o de  la Vila Olímpica, dissenyats amb motiu de la gran transformació del litoral barceloní, que va  començar fa més de 30 anys, amb motiu dels Jocs Olímpics i que va permetre obrir la ciutat al mar.

Es tracta d’un conjunt d’espais disposats en forma lineal i paral·lela a la línia de la costa, encara que no queden gairebé mai tocant a la platja, de la qual els separa la Ronda Litoral.   Això fa que no acabin de ser del tot confortables per una estada relaxada, com hauria de ser un parc,  ja que resulten força sorollosos.

No obstant tenen el seu interès com a zona de passeig o per anar amb bicicleta i no deixen de ser una bona aportació de verd.

Vam visitar el següents espais:

  • Parc de Carles I (escultura “El Cul”)
  • Jardins d’Atlanta (Xemeneia de can Folch)
  • Parc de les Cascades (escultures el Poder de la Paraula i David i Goliat)
  • Port Olímpic (el Peix, Vidriera Bestial i Columna Olímpica)
  • Plaça dels Voluntaris Olímpics
  • Parc del Port Olímpic (escultures Marc, i Dues Veles i l’estany del Cobi)
  • Platja del Bogatell (rellotge de sol La Bona Hora,al costat mateix de la platja i el Raspall al vent mes cap a l’interior)
  • Parc de la Nova Icària i plaça dels Campions.

Durant tot el recorregut vam anar fent parades per escoltar als nostres guies, que ens explicaven la història, les anècdotes i les  controvèrsies que han anat patint els diversos monuments, al llarg dels anys.

Per a mi personalment, potser el més interessant va ser la simbologia lligada als Jocs Olímpics del 92, de la majoria dels espais i escultures.

Com sempre ha estat un matí ben aprofitat, on hem après un munt de coses.

Gràcies Anna i Domènec per la feinada!!

Rosa Maria Soler (18/03/2021)

Xemeneia de Can Folch

El Poder de la Paraula

Vidriera Bestial i el Peix

Columna Olímpica

Marc

Estany del Cobi

Estany del Cobi

Platja del Bogatell

Descans vora el Raspall al Vent