Agrupació Excursionista "Catalunya"

¡¡Bon dia companys!!

Ja us ha tocat un altre cop de "patir" un resum meu d'una sortida. Intentaré fer-ho el millor que pugui.

D'entrada, no sabia que existís aquest Cercle Artístic i menys que es trobés en un lloc tant emblemàtic com el que vàrem anar però em van cridar l'atenció els objectius a aconseguir d'aquesta entitat que, igual que la nostra, són sense ànim de lucre. Senzillament volen ensenyar i preservar totes aquelles arts que formen part de la nostra cultura i difondre-les a tots aquells ciutadans interessats a aprendre-les i practicar-les de manera no professional.

Al fer la visita em van sorprendre molt gratament la quantitat de quadres i dibuixos de pintors, uns més coneguts que d'altres, que hi havia penjats a les parets de les habitacions i passadissos. També la preservació de llibres, retrats i fotografies que ens recordaven la Barcelona d'abans. No sé quan de temps fa que es va construir el "Corte Inglés" de la Plaça Catalunya però em va fer gràcia veure la fotografia dels edificis que hi havia abans.

La senyora que, molt amablement, ens va fer de guia també ens va explicar la història de l'entitat amb totes les diferents seus que va arribar a tenir i la de l'edifici on es troba actualment que resulta ser una reestructuració de l'antiga casa senyorial més una ampliació amb l'adquisició de la casa del costat més uns elements medievals d'altres edificacions desaparegudes i que es van incorporar a totes aquestes reformes. El resultat és un edifici aparentment medieval que, tot i que dóna una bona imatge exterior, en el fons no ho és.

En definitiva tot va ser molt interessant i ben explicat. Tant de bo hi haguessin més entitats culturals com aquesta. ¡¡Fins una altra!!.

Lluís Tarruella Vilà (18/04/2023)