Agrupació Excursionista "Catalunya"

El dissabte 11 de desembre DIA DE LES MUNTANYES, a la Secció de Muntanya hem endegat una excursió un pèl diferent de les que acostumem a fer, consistent en la recollida de brossa i escombraries d’una petita part del nostre territori.

Entomant la iniciativa de varis socis, hem dedicat un matí de dissabte a fer una excursió a la Serra de Collserola, amb tres itineraris coincidents, que sortint de la Plaça Kennedy, Horta i Mundet, s’han trobat a Vista Rica.

Cadascú dels grups “armats” amb bosses d’escombraries, guants i pinces, hem anat recollint la brossa dels  itineraris. Ja us podeu imaginar la quantitat d’escombraries recollida en una zona tant transitada i propera a Barcelona. Ens en fèiem creus del que hem anat recollint pel camí: plàstics, mascaretes, papers, embolcalls, cordes, ferralla, penjadors, i un llarg etcètera.

Sort n'hem tingut alguns dels grups de trobar un camió de les escombraries, i donar-li a mig itinerari els sacs ja plens, i poder seguir recollint més brossa la resta del camí.

Trobats tots els grups a Vista Rica, hem dipositat les bosses als seus contenidors, i hem baixat plegats fins a la Vall d’Hebron, recollint encara un xic més de deixalles.

Ha  resultat curiós la cara d’alguns excursionistes que ens hem creuat veient l’activitat. Ens donaven les gràcies per la iniciativa, i fins i tot han demanat si els podíem facilitar bosses per col·laborar amb aquesta tasca.

Val a dir que aquesta activitat, que volem i haurem de fer més sovint, ha comptat amb suport dels companys de Decathlon Ciutat Vella, que s’ha sumat a la iniciativa, facilitant a tots els participants amb unes gorres impreses amb el DIA DE LES MUNTANYES 2021, unes barretes energètiques i beguda en arribar a Vista Rica.

Ben pensat també ha sigut una bona contribució a la Serra de Collserola, que tant ens ha ajudat en temps de pandèmia i confinament comarcal....

Pep Molinos (11/12/2021)