Agrupació Excursionista "Catalunya"

Aiguaders

Doncs sí !!! Hem arribat a la Xª, una activitat iniciada quan el Centenari de l’Agrupa i que vam construir pensant en que tingués successives edicions. Vàrem dir d’arribar a la Xª i ho hem aconseguit !! 

Han estat 12 anys (hi han hagut dues edicions suspeses per la Covid), en què “La Ribalera” s’ha anat perfeccionant any darrera any.

Si bé l’anterior edició estàvem en precari els dies previs, doncs vàrem ser quatre marcadors i un 4x4 cosa que ens va deixar un xic tocats abans de la cursa, enguany hem sigut vuit marcadors i tres 4x4,  amb l’afegit d’un bon temps per a realitzar aquestes tasques de marcatge i subministrament de begudes als controls d’alçada.

Les previsions de la meteo indicaven que després d’uns dies bons, el dia de “La Ribalera” hi hauria uns ruixats de tarda, però no ha estat així. Si bé el dia ha començat mig ennuvolat però tranquil, a poques hores de començar la cursa el temps ha empitjorat sensiblement amb pluja, vent i fred, posant a prova els controls d’alçada escampats per les carenes. Fins i tot una  pedregada ha agafat als corredors de la Marató quan circulaven pel sector del Salòria. Finalment el dia ha canviat lleugerament a millor, però sense ser un dia esplèndid.

Ja finalitzada la cursa sense perduts ni incidències greus pels corredors, i sense veure volar l’helicòpter!!, quan ja està desmuntada ordenadament la plaça de Tírvia, ens apleguem en el tradicional dinar de voluntaris. En acabar el dinar un petit grup de companys ens hem quedat fins el vespre a acabar d’endreçar i guardar el material. Una feina feixuga però necessària tant pel poble de Tírvia que ens acull com per la pròpia organització.

Hem tingut rècord d’inscrits, i el desenvolupament de la cursa ha sigut francament i honestament bo, malgrat minses incidències, cosa normal amb un volum gran de corredors i voluntaris, però solucionades al seu moment.

Diria que potser és la edició que malgrat la meteo adversa, ha funcionat millor, tant per la bona disposició i entrega dels voluntaris (cada vegada més escassos) com per l’organització prèvia. Els propers dies ja vindran les reunions d’avaluació, però ara tocar descansar i gaudir de la feina ben feta.

Una record i menció especial per un corredor, Enric Argelich, que ha participat a totes les edicions de La Ribalera, i quan passa per Fontnegra any darrera any, aprofita per agrair la tasca dels organitzadors.

Aprofito aquestes ratlles per agrair la tasca de totes i tots els voluntaris, però molt especialment als meus companys de la comissió organitzadora de La Ribalera que després de moltes reunions i desplaçaments a Tírvia, hem estat preparant aquesta Cursa per tal de que fos un èxit col·lectiu de l’Agrupa.

Pep Molinos (18/06/2023)

Coordinador de La Ribalera

Equip de marcadors

Briefing voluntaris

Control Base Tirvia

Corredor Agrupa Marató

Control 1 El Farro

Sortida cursa popular

Corredors de l'Agrupa arribant al Control 2

La boira al control 2

Sortida de sol a Coll de Màniga

Pic de Saloria

Control 12 Fontnegra

El veterà Enric Argelich

Panoràmica

Control 13 Prat Miró

Corredora Agrupa Popular

Arribada. Els petits voluntaris

La botigueta