Agrupació Excursionista "Catalunya"

Ama Dablam

A causa de la meva professió em resultava molt difícil per les dates més apropiades poder viatjar al Nepal, altres sortides d'aquesta envergadura com Andes de Perú, de l'Equador, el Garhwal a l'Índia o el Tien Shan a Kazakhstan, no estaven en època estival sotmeses a canvis importants del clima com el monsó al Nepal.

Però va arribar la jubilació i amb ella aquesta possibilitat i no ho vaig dubtar ni un instant, per això vaig escollir la ruta de fer un circuit complet amb sortida i arribada a Lukla, passant per Namche Bazar, Dole, Machhermo, Gokyo, Tragnag, Chola Pass, Dzonglha i enllaçar amb l'itinerari original de el CB Everest, però clar un viatge així i sense poder fer un cim em semblava que no era complet, que calia fer un esforç i posar la guinda, per això vam decidir el Lobuche East de 6.119 m, aquesta cimera mitjançant un permís a l'igual que l'Island Peak, et permeten la seva ascensió i seguint una acurada aclimatació, ja que vam ascendir el Gokyo Ri de 5.357 m., el Chola Pass de 5.420m. y Kala Patar de 5.545 m, ens en hi vam anar,  i el 29 d'octubre passat sobre les 9:30 vam arribar al cim.

L'ascensió té curts trams tècnics i molt espaiats, passos en roca de III i IV, i un cop a la secció de neu un mur de gel de 10 o 12m vertical, i una altra secció més curta molt a prop del cim, el panorama era impressionant, el bon temps es va alinear amb nosaltres i les nostres ganes, estenent des del Pumori, Everest, Lhotse i el Makalu, i a la nostra esquena el Cho Oyu, el Cholatse i més a sud el Ama Dablam.

La baixada va ser llarga i cansada, vam utilitzar trams de cordes fixes per rapelar i d'aquesta manera intentar baixar de forma més descansada i sense tensió de patir alguna caiguda. L'arribada al  CB a més de les felicitacions, va estar presidida per una sopa calenta i després un somni reparador dins el sac de plomes fins al dia següent.

La tornada a Lukla la vam fer en tres etapes per l'itinerari original, Tengboche, Namche Bazar i Lukla. Pel que fa al  vol amb les avionetes, no vam tenir cap tipus de problemes en concret amb la climatologia i van ser puntuals tant a l'anada com a la tornada.

 Javier Aznar

Ascendint al Lobuche East
Cim del Lobuche East (6.119 m)
Everest des del Kala Patar 1
Everest des del Kala Patar2
Lobuche East (6.119 m)