Agrupació Excursionista "Catalunya"

Turó de Montcada

Aquest dissabte l’excursió amb raquetes programada a Port de Comte, l’hem substituïda, pel tema del confinament comarcal de la covid, per una excursió per la ja entranyable Serra de Collserola. Avui ho fem pel seu extrem oriental, i també estrenem vocal: l’Ana González; caminaire incansable i coneixedora d’aquesta serra, doncs quan no surt amb l’Agrupa, ho fa amb els companys de barri i si no amb altres col·lectius diversos....vaja que no para.

La ruta triada no era pas fàcil de combinar, ja que calia enllaçar el barri de La Trinitat amb el Turó de Montcada i amb les estribacions que baixen del turó d’en Fotjà i la vall de Sant Iscle. Tot i així les zones urbanes inevitables han estat poques.

Ens trobem al Metro de Trinitat Nova (darrerament força coneguda!!), baixem prop de la Casa de l’Aigua i els inicis del Rec Comtal. Voregem els barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana i enfilem directes al cim del Turó de Montcada, modest però esquerp i amb el cim poc espaiós que dona just per fer la foto de grup. Baixem pel costat oposat fins a la Font de Mitja Costa, i pel coll de Montcada, deixem el cementiri de Collserola a l’esquerra, i amb uns seguits canvis de direcció entre pujades i baixades ens endinsem al sector de Can Catà, fins el frondós paratge de la Font Nova de Can Catà. El nostre itinerari remunta cap al sud fins arribar al coll de la Ventosa, ja amb vistes a la gran Barcelona. El descens el fem pel camí decidit que baixa al barri de Canyelles.

Fi d’una ruta matinal ben elaborada, amb ascensió a un cim que tots tenim més que vist, però que molts no hi havien pujat.

Val a dir que amb el tema de la Covid, aquest grup de la Secció Muntanya aconsegueix fer petites excursions per Collserola i serra de Marina, tot i complint amb les directrius sanitàries i governatives. Això sí, amb l’ajut d’uns voluntariosos vocals que s’animen a tirar del carro. Tots volem sortir a altres comarques, però de moment aquestes serralades properes són també una excusa per anar-nos retrobant.

Pep Molinos 20/02/2021

Font Nova de Can Catà