Agrupació Excursionista "Catalunya"

Que torna el confinament comarcal ? Que volem variar el tema de Collserola? Que ens permeten fer senderisme en grup si estem federats amb les mesures covid?  Cap problema;  tenim prous recursos i anulem l’excursió prevista al Moixeró i organitzem una matinal per Montjuïc. Tot i que és una muntanya modesta en alçada i força coneguda, l’itinerari amb una llargada considerable i els seus desnivells tipus puja i baixa, ens mantenen ocupats tot el matí.

Hem procurat que la ruta escollida sigui variada, panoràmica, amb interès geogràfic, històric i cultural. Sortint de la Plaça Espanya seguim pel Parc de la font de la Guatlla, Fontflorida, Poble Espanyol, Casaramona, Pavelló Mies Van der Rohe, Palaus firals, Palau Nacional (MNAC), ermita Santa Madrona, Palauet Albèniz i jardins Joan Maragall, Piscines Picornell, Estadi Olímpic, Jardí Botànic Històric, les Pedreres, La Foixarda, El Povorí, Barri de la Bàscula, Castell del Port, Cementiri, Mirador del Migdia, Castell de Montjuic, Jardins de Mossen Cinto Verdaguer, Fundació Miró, Jardins de Laribal, Mercat de les Flors, i Poble Sec.

Hem passat per trams monumentals, senyorials, emblemàtics, esportius, creuat boscos i transitat per corriols amagats. Hem esmorzat els nostres "bocates" a les grades del MNAC contemplant la ja entranyable Serra de Collcerola, repassant amb la mirada tots els llocs que el confinament ens ha permés conèixer. La meteo ha resultat més bona del que anunciaven i això ha ajudat a tenir bones vistes sobre Barcelona, el Baix Llobregat,  Collserola, Montseny, i com no, el litoral barceloní. En acabar, tots hem passat per algun racó fins a les hores desconegut.

Però el més interessant de l’excursió és la participació de tots a l’hora de facilitar informació sobre els edificis o llocs de pas. Qui ho coneix o domina el tema, en dona les explicacions pertinents, i així  tots aprenem coses noves. En definitiva un bon matí compartint itinerari, coneixements i vivències d’aquesta muntanya.

Pep Molinos (17/04/2021)

Sector La Bàscula

Botànic

La masia