Agrupació Excursionista "Catalunya"

Sortim de Coll de Jou

16 de setembre: comencem la temporada amb la pujada al Taga. Sortida fàcil, però amb un desnivell d’uns 400 m, que a alguns ens preocupa una mica perquè després de l’estiu estem desentrenats.

Sortim a les 7 del matí en cotxes particulars, uns des de Fabra Puig i altres des de Padilla. A Ribes de Freser, al bar Gusi,  ens trobem tots per esmorzar i tot i que hi ha molta gent, anem força ràpids. Tornem als cotxes … i cap al Coll de Jou. El dia pinta bé.

Una vegada allà, iniciem l’ascens sense presses, cadascú al seu ritme, fent  “ziga-zaga” o com li va millor i sense oblidar-se de contemplar un paisatge  impressionant i amb  una pila de vaques pasturant pels prats dels voltant. Quan arribem on comença l’últim tram, el més costós, fem una parada per descansar una estona i després reiniciem la marxa com abans, uns més ràpids i d’altres xino-xano, però tots amb moltes ganes. El camí està una mica enfangat i per a uns, més que per altres es fa  més pesat. Però, tot i així , més aviat o més tard… TOTS ARRIBEM AL CIM. Allà trobem més vaques pasturant, força gent, molts fent-se la foto de rigor, i unes vistes espectaculars, magnifiques, amb el Puigmal tapat pels núvols, Núria, la serra Cavallera, el Canigó, el Montseny?, el Pedraforca …   Fa un dia preciós. Descansem  gaudint del paisatge i fem les fotos pertinents. En un moment donat apareix un pastor motoritzat que s’emporta les vaques.

Arribat el moment de la baixada, l’agafem amb la mateixa filosofia de la pujada. Ara ja no veiem vaques als prats, ara les que pasturen són ovelles. L’entorn és molt bonic i amb el dia que fa, tot llueix més. No obstant, quan divisem els cotxes, jo diria que més d’un , accelerem el pas, tenim ganes de arribar al final.

Ja on tenim aparcats els cotxes, el Bernat, el benjamí del grup, reparteix llaminadures que ben bé, podrien ser com un premi al repte aconseguit!.

Dinem a Ribes de Freser, al restaurant Can Sart. El dinar és molt bo, esplèndid. Després d’una sobretaula bastant llarga, contents i satisfets, agafem els cotxes per tornar a Barcelona

Aquesta sortida ha estat  una molt bona inauguració de la temporada.!

Gràcies, Rosa  Maria per la teva dedicació i l organització i  a tothom per la bona companyia i el bon ambient.

Lucia Martínez (16/09/2023)

Un descans

Tota la colla al cim del Taga

El pastor motoritzat

La baixada