Agrupació Excursionista "Catalunya"

Començo dient que aquesta excursió de "senderisme", tot i que es va haver d'improvisar per substituir-ne una altre, em va sorprendre gratament tant per qui la va portar (felicitats Lluís Tortajada i Laura Grau) com pels llocs per on vam passar.

Deixeu-me que sigui una mica subjectiu i us digui que creia que passaríem per un territori que jo ja coneixia. Doncs sí i no. L'únic lloc que vaig reconèixer va ser el Castell d'en Boix (o de Taradell) que ja hi havia estat varies vegades, la última fa bastants anys, i amb la moto. És en un paratge privilegiat que, en temps antics, deuria estar molt ben defensat amb un domini del territori absolut. Hi ha unes roques i uns amagatalls que em fan pensar amb bandolers i també amb nans, barrufets, dracs i éssers mitològics que tots recordem en els contes llegits o escoltats de la nostra infantesa.

El recorregut va ser circular i preparat per anar-hi amb els cotxes que els vam aparcar a les afores de Taradell. El camí (després convertit en corriol) surt del poble i s'enfila de mica en mica cap a les muntanyes dels voltants, carenejant-les tot passant per racons i paratges molt fotogènics que ens amaguen coves i vistes panoràmiques impressionants. . . i tot això dins del que anomenem la "plana de Vic". Els noms més destacats d'aquests llocs, a part del Castell d'en Boix, són l'Ermita de Sant Quirze de Subiradells (integrada dins d'una urbanització del poble), les "Cuines d'en Rocaguinarda" (son unes coves amagades sota unes roques) i "l'Enclusa" (un mirador dalt d'unes roques que està d'esquena a la plana). Definitivament va ser una sortida sorprenent, vistosa i fantàstica en la que cadascun de nosaltres la va gaudir des del principi fins el final.

P.D: Quan us acosteu per allà us recomano que pareu a esmorzar (o a dinar) al restaurant "4 carreteres" (a Tona) al costat de l’autovia. Pots demanar els "xuxos" més espectaculars que hagis menjat mai. Bon profit.

Lluís Tarruella Vilà (10/02/2024)