Agrupació Excursionista "Catalunya"

Pantà de Vallvidrera

En una reunió de junta i amb els monitors de la Secció Infantil i Juvenil, vàrem acordar de fer una excursió de pràctiques de mapes i orientació. Com no podia ser d’altra manera, donada la pandèmia i les mesures de prevenció, l’excursió de pràctiques l’hem realitzat a Collserola.

Així doncs amb la col·laboració de membres del Grup Jove, el dissabte 13 de febrer ens trobem de bon matí a la plaça Catalunya, on mig sortegem els grups de dos o tres membres. A cada grup se li lliura un sobre a l’atzar on hi ha l’itinerari que cal fer, un mapa de la zona, el punt de sortida, les instruccions referents als azimuts que hauran de calcular, així com les fotos que han de fer en uns punts concrets de l’itinerari.

Els punts de sortida són: Baixador de Vallvidrera, Penitents, Mundet, Montbau, Valldaura i Canyelles. El punt de trobada de tots plegats és a la una del migdia a l’ermita de Sant Adjutori. Els itineraris no són pas rectilinis, ja que van cercant fonts o ermites fora d’un itinerari massa lògic.

L’excursió a més de ser unes pràctiques d’orientació, es converteix en una petita gimkana, i tots els grups anem enllaçant els punts de l’itinerari segons les instruccions dels sobres, pujant i baixant carenes, creuant torrents, prenent els azimuts, consultant en el mapa els canvis continuats de l’itinerari, i fent les fotos dels punts requerits.

Tots els grups anem arribant a l’hora prevista a Sant Adjutori, menys un que per la llargada del seu itinerari arriba un pèl tard. Reunits al pedrís del davant de l’ermita, comentem els itineraris, les anècdotes, on eren les fonts amagades, etc. Dinem plegats i passada una estoneta de panxing, tots junts prosseguim la ruta per uns bonics i ombrívols corriols, que passant per les runes de l’ermita de Sant Vicenç del Bosc ens porten a Sant Cugat del Vallés.

Sembla que tots hem quedats satisfets de la jornada. Els monitors també han pogut compartir dia i conèixer activitats del Grup Jove, i ens emplacem a fer-ne una altra d’aquí pocs mesos, si la covid-19 ho permet, pel Pre-pirineu; fins i tot hi ha qui diu de fer-ne una de nocturna.

Pep Molinos

Sant Adjutori

Trobada final