Agrupació Excursionista "Catalunya"

Un any més la secció infantil arriba a l’última sortida del curs. Aquesta vegada ens desplacem al Berguedà. El dissabte sortim tots i totes de l’Agrupa amb objectius diferents. Els Juvenils i Trekings per un costat i Sioux, Xerpes i Txeiens per un altre.

Juvenils i Trekings se’n van fins a Vallcebre per fer el Barranc del Forat Negre, activitat que degut a la mala previsió del mes de maig va quedar pendent. Es troben amb el guia i comença l’espectacle de ràpels i aigua que ofereix una activitat d’aquestes característiques.

Sioux, Xerpes i Txeiens l’autocar els deixa a Saldes degut al mal estat de la pista direcció Gresolet. Caminant, caminant s’arriben al terreny d’acampada. On dinen i fan subgrups; Sioux i Xerpes,  i Txeiens per un altre costat.

Sioux i Xerpes se’n van d’excursió fins al Refugi Lluís Estasen, una bona pujada els espera, però compleixen, com no pot ser d’una altra manera.

I finalment, Txeiens tenen una tasca molt important, han de preparar l’excursió  de l’endemà amb les famílies. Així que agafen paper i llapis i dibuixen el mapa per resseguir l’excursió amb tots els detalls: una font... una bassa... encreuament de camins... corba a la dreta... corba a l’esquerra... una casa...

Amb la feina feta ens trobem tots els grups al terreny per muntar les tendes, sopar i joc multitudinari de nit, un gran far que il·lumina el terreny de punta a punta i amagat darrera de la herba alta perquè no et vegin.

L’endemà arriben les famílies i fem l’excursió preparada pels Txeiens. Arribem a la bassa que havien preparat per l’excursió i ens fem tots i totes un bany ben merescut.

Un cop tornats, les famílies treuen els tapers amb el dinar. BONÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍSIM que està tot, no queda res!

En acabat fem les orles i les fotos que pertoquen i fins el curs que ve. Bon Estiu famílies!

02/06/2019 Roger Sant